Programok Zalakaroson 2020:

Ingyenes Programok, szolgáltatások:

Egész Zalakaros területén ingyenes korlátlan parkolási lehetőség, a Wellness fürdő parkolójában is.

Appartmanházban érkezéskor üdvözlő ital, kávé,távozáskor ajándék.

Információ: térképek, program füzetek átadása, Balaton-kártya igénylése a kedvezményes szolgáltatásokhoz.

Norbic Walking,  túraútvonalak, gyermek játszóterek, és sportolási lehetőség / 2 percre/

 A Fő tér: /2 perc/ Kézműves foglalkozások, éttermek, kerékpárkölcsönző, esténként zenés és gasztro programok

A Vendégek kérésére Programokat szervezünk a környéken:

/ 4-25 km-re a vendég saját kocsijával/

Kis- Balatonhoz: (10 Km), Bivalyrezervátumban: (15km), Állat Farm: (18km), Lovas kocsizás: Zalakaroson, Kaland Park, Zalaszabar (25km), Kerékpártúrák (5-25km), Kerékpárkölcsönzés a centrumban, Túrázás (5-15km), Pincelátogatás (2 km), Kemencés éttermek (2-3 km), Szabadtéri mozi (0,2km) Balatoni kirándulás, hajózás (25km)

Rendezvények 2020:

 

Rendezvény időpontja

Rendezvény helyszíne

Rendezvény leírása

Március 13-15.

SzabadságON ZalakarosON

Nemzeti ünnepünk hosszú hétvégéjén is remek programokat kínálunk vendégeinknek! Péntek és szombat este élőzenés bál, ezen kívül pedig tűzzsonglőr show, Swans mazsorettműsor, kreatív foglalkozás illetve Szabó „Szabca” István fantasztikus műsor várja az ide látogatókat! Vasárnap délelőtt pedig városunk ünnepi megemlékezésén vehetnek részt az érdeklődők.

Március 28.

Föld órája - Gyertyafényes utcabál

Városunk is csatlakozik azon remek kezdeményezéshez, hogy e napon - ahogy a világ sok-sok pontján, megannyi intézmény, vállalkozás, település is teszi - egy óra hosszára lekapcsolódnak Zalakaros fényei, ezzel is csökkentve az energiafelhasználást, hogy egy szebb, fenntarthatóbb világban élhessünk.

Mindehhez pedig gyertyafényes utcabállal, élő zenével, s persze hagyományos kézműves vásárunkkal garantáljuk a fantasztikus hangulatot! Tegyünk együtt környezetünk megóvásáért!

Április 10-12.

Nyuszi HOPP

 

Imádni való, nyuszis programokkal várjuk Önt és családját a húsvéti szünetben, lesz itt állatsimogató, tojáskeresés, gyermekprogramok, élőzenés bálok, kézműves vásár és borházak...

Május 1-2.

Majális hétvége

Májusfa állítással, hagyományos kulturális programokkal, mindkét este majális bállal várjuk a vendégeket!

Május 11.

Giro d’Italia 2020 Hungary

Szurkoljon velünk Ön is az év egyik legnagyobb bringás eseményén, a Giro d’Italia-n, melynek magyar szakasza városunkon is keresztülhalad!

Május 16-17.

GYEREKarosra - Gyermekfesztivál

Idei évben debütáló, új rendezvényünk, amellyel elsősorban a családokat, legfőképpen pedig a gyerkőcöket szeretnénk megörvendeztetni. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, lurkóknak kedvence: gyermekzenekarok, kreatív foglalkozások, gyermek koktélbár, ugrálóvár, játszóház, bohócműsor, stb…

Május 30-31.

Pünkösdi Vigasságok

A pünkösdi hosszú hétvégén idén is szuper programokkal várunk kicsiket és nagyokat egyaránt. Ízelítőül kínálatunkból: élőzene mindkét este, pünkösdi királyválasztás gyerekeknek, pünkösdi kreatív foglalkozás, operett műsor, gyerekműsorok...

Június 1-től szeptember végéig szerdánként

Karosi Kirakodó – Termelői és kézműves vásár

A tavalyi évben - hagyományteremtő szándékkal elindított - termelői- és kézműves vásárunk hatalmas érdeklődésre tartott számot, így idén már június elejétől várunk minden kedves vásárlót, aki kedveli a helyi, egészséges, minőségi alapanyagokból készült, kézműves portékákat!

Június 19-21 .

Mapei Tour de Zalakaros

Immáron 13. alkalommal kerül megrendezésre Magyaroszág egyik legkedveltebb országúti kerékpáros versenye, mely évről - évre egyre több és több résztvevőt vonz fantasztikus hangulatával!

Idén ugye, Ön sem hagyja ki ezt a páratlan élményt? Nevezzen akár amatőrként, akár profiként s tegye próbára teljesítőképessége határait! Nálunk az egész család igazán jól érezheti magát, hisz a lurkók sem maradhatnak ki a jóból, számukra külön versenypályán a Zobori Kid’s Ride by KROSS gyerekverseny keretin belül nyílik lehetőség a megmérettetésre.

További információk, nevezés: http://tourdezalakaros.hu/

Június 27.

Fúvósfesztivál

Helyi és környékbeli fúvószenekarok várják a tisztelt publikumot ezen nyári napon, fergeteges hangulattal, jól ismert slágerekkel garantálják a felejthetetlen estét!

Július 2-5.

Utcafesztivál

A rendezvény négy napján utcazenészek és utcaművészek lepik el Zalakaros központját, hogy elképesztő, látványos és fergeteges produkcióikkal szórakoztassák kedves vendégeinket!

Július 17-18-19.

Zalakaros Város Napjai

Minden évben Anna naphoz kötődően kerül megrendezésre Zalakaros Város Napjai, melyen élő koncert és tűzijáték szórakoztatja az ide érkezőket. Sztárvendégünk lesz Hevesi Tamás és az Intermezzo Latin Club - Fekete Lindával az élen!

Július 31-Augusztus 1.

Kannavirág Fesztivál

Immár hagyománynak számít a Zalakaros ikonikus virágáról elnevezett Kannavirág Királynő választás, ahol megválasztjuk Zalakaros legszebb virágszálát. 

A zsűri csapatát idén is sztárvendég erősíti, ezúttal Szabó Ádám személyében. Az élő show házigazdái pedig az álompár, Kulcsár Edina és férje, Csuti lesznek!

A rendezvény kísérőprogramjaként mindkét nap a Gyógyfürdő téren kézműves vásár, kiegészítő programok és borházak várják a vendégeket. 

Augusztus 6-9.

XXIII. Zalakarosi Bornapok

A hagyományosan négy napos rendezvényen az állandó boros gazdák mellett megjelennek a rendezvényen egyéb környékbeli és Balaton-felvidéki bortermelők is. Emellett a termelői- és kézműves vásárunkon vendégeinknek lehetősége nyílik betekinteni a régió kínálatának legjavába. Esténként élőzenés bállal illetve fergeteges koncertekkel várjuk az ide látogatókat! Sztárvendégeink: Péter Szabó Szilvi, Wolf Kati és a Supernem!

Augusztus 20-23.

Szent István napok

Nemzeti ünnepünk hosszú hétvégéjén idén is fergeteges, négynapos programsorozattal intünk búcsút a nyárnak. Természetesen a hagyományos, fantasztikus látványi elemekben bővelkedő tűzijátékunk az idén sem maradhat el! Az estéket pedig sztárvendégeink, Keresztes Ildikó és Balázs Fecó produkciói koronázzák meg!

Szeptember 5.

Szüreti szőlőkapkodó

Helyi és környékbeli kulturális csoportok fellépése és szüreti felvonulás Zalakaros főutcáján. Az estét szüreti bál zárja.   

Szeptember 19-20.

V. Zalakaros – Kis-Balaton Futóverseny

Immáron 5. alkalommal várjuk a futás szerelmeseit a Zalakaros - Kis-Balaton Futóversenyre! Különböző távokon, az amatőröktől egészen a profikig, mindenki megtalálhatja a felkészültségének és kedvének legmegfelelőbb nehézségű szintet. További részletek és nevezés: zalakaros.hu/futoverseny

Október 3.

Jazz & Karos

Jazz és funky zenék, kellemes környezet, kézműves vásár és borházak kínálata várja a vendégeket. 

Október 23–31.

Tök jó Zalakaroson

Tökfaragás, halloween party és Magyarország legnagyobb szalmabála labirintusa várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.  

November 6-7.

II. Szőlőhegyi Piknik

Piknik télen…? Miért is ne! A tavalyi évben nagy sikert aratott Márton-napi rendezvényünk az idei évben is várja vendégeit! Négy helyszínen megannyi, színes program várja az érdeklődőket! A főszerep ezúttal is a Márton-napi libaságoké s persze a finomabbnál-finomabb boroké, melyek – hála a 4 helyszín sokszínű kínálatának – lehetővé teszik a Zalai borvidék nyújtotta isteni nedűk mind szélesebb körű felfedezését. Természetesen programokból sem lesz hiány, élőzenés bálok, zenés, táncos mulatságok szórakoztatják az ide látogatókat.

S, hogy az este végén ne azon kelljen morfondíroznia, hogy "iszik vagy vezet?" Ingyenes Pincejáratunk gondoskodik arról, hogy az egyes helyszíneken felhőtlenül élvezhessék vendégeink az ínycsiklandó borok páratlan zamatát!

November 28; December 5; December 12; December 19.

Adventi hétvégék

Hangolódjon velünk Ön is az ünnepekre! Az adventi hétvégék valamennyi szombatján hangulatos adventi vásárral - az elengedhetetlen forralt borral és sült gesztenyével - meghitt zenei programokkal, felejthetetlen élményekkel várjuk vendégeinket!

December 25-január 2.

Csillagvarázs Zalakaroson

A két ünnep között nálunk már az előszilveszteri buliké lesz a főszerep, hogy együtt pöröghessünk rá az év legnagyobb party-jára! Tartson velünk Ön is!

 

A rendezvények ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár és borházak várják a Vendégeket!
A programokra a belépés ingyenes!

A szervezők a program-és időpontváltoztatás jogát fenntartják!